Radio 2

Politie Oostende herdenkt verongelukte collega met minuut stilte en loeiende sirenes

De politie van Oostende hield vanmiddag een minuut stilte voor hun overleden collega (41). De motard kwam maandagmiddag om het leven bij een ongeval. 

“Een dag na het onfortuinlijke ongeval, overheerst stilte in ons hoofdkantoor”, zeggen korpschef Philip Caestecker en directeur operaties Hannelore Hochepied. “Het verlies van onze inspecteur en topmotard dringt bij velen nu pas echt door. We moeten niet alleen afscheid nemen van een lid van onze politiefamilie, maar ook van een vriend. We voelen ons gesterkt door de massale steunbetuigingen van naburige politiezones en politiezones uit het binnenland, en de collega’s van de federale politie. Ook via sociale media en per post ontvingen we al talloze bemoedigende woorden.”

Tijdens het herdenkingsmoment op de parking van het politiekantoor lieten de collega-motards de sirenes loeien. Er was ook een minuut stilte. “Binnen het korps wordt gewerkt aan een passend eresaluut voor tijdens de begrafenisplechtigheid. Dat verdient hij en zo zou Nick het ook gewild hebben”, klinkt het nog. In het hoofdkantoor van de Oostendse politie werd een rouwhoek ingericht. Daar kunnen collega’s een steunbetuiging neerpennen voor de nabestaanden.

Meest gelezen