Radio 2

Scholen luiden de bel voor het recht op onderwijs

Leerlingen en leerkrachten zijn soms opgelucht als ’s avonds de bel klinkt. Maar wereldwijd horen meer dan 258 miljoen kinderen en jongeren de schoolbel zelden of nooit rinkelen. En daarom rinkelde de bel in OLVO in Knokke-Heist vandaag extra hard.

Op deze Internationale dag van de Leerkracht hebben honderden scholen in het hele land de schoolbel vandaag extra hard en lang geluid. Daarmee willen de scholen aandacht besteden aan de meer dan 250 miljoen kinderen die wereldwijd nooit naar school kunnen gaan. In de school OLVO in Knokke-Heist mochten de kindjes een rinkellied meezingen.

Onderwijs voor een betere toekomst

"Wij volgen de actualiteit op school. De leerlingen weten dat er elders in de wereld kinderen zijn die niet naar school kunnen gaan", zegt directeur Heidi Wijffels. "Bovendien hebben we veel leerlingen van andere origine. Zij horen verhalen van hun familie over kindjes in hun thuisland die niet van onderwijs kunnen genieten."

We hebben veel leerlingen van andere origine. Zij horen verhalen van hun familie over kindjes in hun thuisland die niet van onderwijs kunnen genieten.

Directeur Heidi Wijffels

De symbolische actie Saved by the Bell wil benadrukken dat goed onderwijs kinderen meer kans geeft op een mooie toekomst. Zo willen de scholen ook politici en beleidsmakers herinneren aan hun engagement om de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen (of Sustainable Development Goals) te realiseren tegen 2030.

Meest gelezen