Sint-Niklaas huldigt muurklimster Pavrita Vandenhoven: "Dit betekent zo ontzettend veel voor mij"

In het stadshuis van Sint-Niklaas is muurklimster Pavitra Vandenhoven (23) gehuldigd. Ze haalde vorige maand goud op het wereldkampioenschap paraklimmen. Dat is een discipline binnen het muurklimmen voor mensen met een beperking. Vandenhoven zelf werd geboren zonder benen en klom met een beenprothese naar goud. 

Pavrita Vandenhoven behaalde op het WK muurklimmen goud in de discipline paraklimmen, speciaal voor mensen met een beperking. Vandenhoven werd geboren zonder benen, maar dat hield haar dus niet tegen om wereldkampioen te worden in haar discipline.  "Door haar prestatie hoopt ze mensen te kunnen inspireren in deze harde maatschappij", zegt de stad Sint-Niklaas. Omdat ze zo fier op haar zijn, werd ze vandaag gehuldigd in het stadhuis. 

Ik merk dat de groep mensen met een beperking vaak aan de  kant geschoven wordt

Pavrita Vandenhoven, gouden paraklimster uit Sintt-Niklaas

Zelf vind ze het alvast een hele eer: "Het betekent ontzettend veel voor me. Want ik merk toch ook hoe de groep mensen met een beperking vaak aan de kant geschoven wordt. Ik wil een inspiratiebron zijn voor iedereen: van klein tot groot, jong, oud, met of zonder beperking. Ik hoop dat ik dat doel nu een beetje bereik met m'n prestatie."

Zelfvertrouwen en zelfzekerheid

Voor Pavrita zelf is het goud een hele prestatie en het heeft haar zelfvertrouwen gesterkt, zegt ze. "Ik ben zelfzekerder geworden en ik heb goesting om nu nog meer te betekenen." De paraklimster, die een bachelor toegepaste psychologie op zak heeft, vertrekt morgen voor haar laatste wedstrijd van het seizoen naar Los Angeles: "Ik blijf realistisch, gefocust en ik ga om te winnen". Na haar terugkomst vat ze een BaNaBa sociaal werk aan.  

Meest gelezen