Stad Beringen laat zwerfvuil een week liggen: "Inwoners bewust maken van het probleem"

In Beringen laat de stad het zwerfvuil met opzet een week liggen. Langs enkele straten en pleinen plaatsen vrijwilligers de komende dagen ook zo'n 3.000 vlaggetjes naast al dat weggegooid afval, om het nog beter te doen opvallen. De stad hoopt dat inwoners zich zo bewust worden van het probleem van sluikstorten. 

Zwerfvuil, elke stad en gemeente kampt er mee. In Beringen werden het afgelopen jaar 147 overtredingen vastgesteld, voornamelijk dankzij het inzetten van verplaatsbare camera’s. De daders kregen een GAS-boete van 250 euro. Maar toch schrikt dat de mensen niet af. Daarom laat de stad al het gedumpte afval een week lang liggen. "We willen onze inwoners erop attent maken dat zwerfvuil en sluikstorten onze straten kunnen overheersen als het blijft liggen”, aldus schepen van Milieu Tijs Lemmens (Voluit). 

Zwerfvuil en sluikstorten kunnen onze straten overheersen als het blijft liggen

De stad hoopt ook op de verantwoordelijksheidszin van de inwoners. "Als ze overlast zien, moeten ze de overtreder hierop aanspreken.  Zo willen we de slagkracht van de gemeenschappelijke inspanningen maximaliseren.”  

Meest gelezen