Staking studentenrestaurants Alma voorbij: "Opnieuw warme maaltijden"

Na de spontane staking van gisteren, worden er vandaag opnieuw warme maaltijden geserveerd in de studentenrestaurants Alma in Leuven. De directie en de vakbonden hebben een akkoord bereikt waardoor het personeel opnieuw aan de slag gaat. 

Meer dan 60 van de ongeveer 130 werknemers van studentenrestaurants Alma legden gisteren spontaan het werk neer. Reden voor de staking was de hoge werkdruk. "Door de de nakende herstructurering is de centrale keuken  in Heverlee gesloten", zegt vakbondsman Bert Verhooghe (ABVV). "Daardoor moeten die diensten worden overgenomen door andere vestigingen van de keten en dat leidt tot een gigantische werkdruk. "

Akkoord

Over die hoge werkdruk bereikten de vakbonden en de directie gisteravond een akkoord. "Tegen het einde van deze week zullen zestien nieuwe tijdelijke krachten aangeworven worden: dat kunnen zowel interims als jobstudenten en dergelijke zijn", legt Verhooghe uit. "Behalve het extra aanwerven van personeel zullen ook enkele activiteiten van Alma 2 en 3, traditioneel erg drukbezochte restaurants, verschoven worden naar andere vestigingen. Op die manier wordt de druk in die twee restaurants verminderd."

Herstructurering

Dinsdag- en woensdagavond zal er wel nog steeds geen avondmaaltijd geserveerd worden in Alma 1, 2 en 3. "Het personeel van deze Alma's heeft nog extra tijd nodig om zich ten volle voor te bereiden op het extra werk, door de sluiting van de centrale keuken." Op 12 oktober staat een volgend overleg gepland over de herstructurering en het sociaal plan. Tweeënveertig jobs zijn bedreigd door financiële moeilijkheden van de keten. In totaal telt Alma negen restaurants en food corners in de studentenstad.

Meest gelezen