GUUS SCHOONEWILLE

Aantal personenwagens in Vlaanderen loopt op tot 3,6 miljoen, benzinewagens stijgen het meest

Er zijn dit jaar in Vlaanderen bijna 3,6 miljoen personenwagens ingeschreven. Dit betekent een lichte stijging van 0,5 procent vergeleken met vorig jaar. Dat blijkt uit recente cijfers van Statistiek Vlaanderen. In vergelijking met 2006 zijn er in Vlaanderen ruim 600.000 meer wagens ingeschreven, een stijging van 21 procent. 

Het aantal personenwagens blijft elk jaar stijgen, maar die stijging neemt de laatste jaren wel af.  Ook bij dieselauto's is een daling. Van de 3,6 miljoen auto's die nu zijn ingeschreven, rijden er dit jaar 1,55 miljoen op diesel. Dit is 8 procent minder dan vorig jaar. Personenwagens met benzine zorgen wel voor een stijging van 4 procent. 

Het aantal lpg-, elektrische en hybride personenwagens zijn in de minderheid vergeleken met het aantal diesel- en benzinewagens. In 2021 ging het om 176.000 hybridewagens 30.000 elektrische wagens en 10.000 wagens op lpg. De hoeveelheid hybridewagens neemt de laatste jaren wel snel toe. Tussen 2020 en 2021 was er een toename van 66 procent. Het aantal elektrische wagens nam in diezelfde periode toe met 73 procent.

Meest gelezen