Ronny De Coster

Verwaarloosde Ronde van Vlaanderenplein in Oudenaarde wordt aangepakt

Het Ronde van Vlaanderenplein in Oudenaarde ligt er al een tijd niet al te best bij. Burgemeester Marnic De Meulemeester (Open VLD) heeft daarom opdracht gegeven om het aan te pakken. "Volgende maand zal eraan gewerkt worden en dan zal er zeker verbetering te zien zijn", belooft hij.

Het Ronde van Vlaanderenplein ligt achter het Centrum Ronde van Vlaanderen in Oudenaarde. Op het plein werden ooit spelletjes voor kinderen op de grond geschilderd, maar die zijn nu onleesbaar geworden. Er is ook heel wat onkruid. Burgemeester de Meulemeester beaamt het, maar zegt dat er verbetering op komst is.

Ik heb opdracht gegeven om een procédé te bedenken om het onkruid tegen te gaan
Marnic De Meulemeester (Open Vld), burgemeester Oudenaarde

"Het gaat om de bovenbedekking van het plein zelf. Tussen de groeven komt er onkruid uit. Ik heb een tijd geleden al opdracht gegeven aan de technische dienst om een procédé uit te werken om dat onkruid tegen te gaan. En ze hebben een oplossing gevonden." Volgens De Meulemeester stelt het probleem zich niet overal en is het ook niet overdreven. Volgende maand moet er al verbetering te zien zijn.

Juridisch geschil

Er staan ook nadarhekkens op het plein die het zicht verstoren, maar daar kan de stad voorlopig niks aan doen, die staan er door werken. "Er is een juridisch geschil dat te maken heeft met waterinsijpeling in een kelder en daardoor liggen die werken stil en staan er nadarhekkens. Die geven inderdaad geen fraai zicht als je het plein op komt." 

Met de speeltuigen zelf is niets aan de hand, die worden in het weekend goed gebruikt

Marnic De Meulemeester, burgemeester Oudenaarde

De Meulemeester wil wel nog kwijt dat niet alles moet aangepakt worden. "Met de speeltuigen is niets aan de  hand. Daar wordt gretig gebruik van gemaakt. Die worden ook op regelmatige tijdstippen gecontroleerd op hun veiligheid." Voor de spelletjes op de grond, wordt wel nog een oplossing gezocht. 

Meest gelezen