Belga Image

Geen hinder meer op E17 ter hoogte van Gentbrugge, want werken aan "brokkelbrug" (bijna) volledig afgerond

De werken aan de bovenkant van de zogenoemde "brokkelbrug" in Gentbrugge zitten er zo goed als op en dat betekent een pak minder hinder op de E17. Vanaf vandaag kan je weer op alle rijstroken richting Kortrijk, en morgen komt ook de baan richting Antwerpen vrij. Ook de afrit van Gentbrugge is opnieuw open.

Goed nieuws voor wie vaak langs Gent moet op de E17,  want de hinder ter hoogte van Gentbrugge is vanaf morgen volledig voorbij. Richting Kortrijk is de weg nu al weer vrij, en morgen zullen ook alle rijstroken richting Antwerpen vrijkomen. Je kan ook opnieuw gebruik maken van de afrit van de E17 in Gentbrugge. Dat komt omdat de werken aan de zogenoemde "brokkelbrug" gedaan zijn.

Maand vroeger dan gepland

De werken aan de E17-viaduct in Gentbrugge zijn een maand vroeger klaar dan verwacht. "Daar kunnen we alleen maar blij om zijn. We konden goed doorwerken, omdat we wat geluk hadden met het weer", verklaart Jef Schoenmaekers van het Agentschap Wegen en Verkeer.

We zijn blij, maar blijven op onze hoede
Buurtbewoners van de E17-viaduct in Gentbrugge

Ook bij de buurtbewoners heerst blijdschap. "De grootste meerwaarde voor ons zijn de panelen die er nu zijn. Die zijn een stuk hoger en zullen het geluid beter tegenhouden", klinkt het. Al zitten sommigen met een dubbel gevoel. "Tijdens de werken was het hier een pak stiller, doordat de auto's minder snel mochten rijden. Nu mogen ze weer aan volle snelheid passeren, dus wij blijven op onze hoede."

De werken aan de onderkant van de brug kunnen nog een paar maand duren. "Maar van die werken zullen de weggebruikers niks merken", besluit Schoenmaekers.

Meest gelezen