Riccardo Milani / Hans Lucas

WhatsApp plat? Dan sms'en en bellen we duidelijk meer

Als gevolg van de storing bij Facebook gisteravond kon je via Whatsapp geen berichten meer sturen. Daardoor zijn veel meer gewone sms'en verstuurd. Er is ook duidelijk meer gebeld. 

Tussen zowat 17.30 uur gisteravond en middernacht draaide de wereld heel even niet meer door. Grote problemen bij de routers en servers van Facebook, waardoor alle apps van het bedrijf plat lagen. Vooral Facebook checken, berichten plaatsen of communiceren via WhatsApp kon even niet meer. En dat heeft zo zijn gevolgen gehad.

Woordvoerder Proximus: “Sms-volume is met 50 procent toegenomen ten opzicht van normale maandagavond”

Videospeler inladen...

"Je ziet op zulke momenten dat mensen weer andere manieren zoeken om te communiceren", zegt Isabelle Geeraerts van Telenet. "We zien in onze cijfers dat er bijna dubbel zoveel sms'en zijn gestuurd in vergelijking met een andere maandag. Een stijging van 86 procent om exact te zijn. En als we de belminuten bekijken, is er 27 procent meer activiteit geweest, dus bijna één derde meer klassiek telefoneren."

Vergelijkbare trends bij Proximus trouwens. Daar is te horen dat "er de helft meer sms'en zijn verstuurd dan anders". En er is ook minder gesurft, Proximus zag een daling van het dataverkeer met 10 procent.

Intussen zijn de problemen bij Facebook van de baan. Dus bijgevolg zo goed als zeker weer minder 'oldskool' sms'en en bellen.

Meest gelezen