Aardappelspoor van meer dan 1,5 kilometer lang veroorzaakt hinder op de R4 rond Gent

Een aardappelspoor van meer dan 1,5 kilometer lang zorgde voor hinder op de grote ring rond Gent in de richting van Zelzate. De brandweer was gisterenavond druk in de weer met de opkuis van de knollen. 

Wie op woensdagavond 6 oktober nog op de John F. Kennedylaan richting Zelzate reed, lette best extra goed op: ter hoogte van Sint-Kruis-Winkel startte een 1.600 meter lang spoor van aardappelen. Een vrachtwagen verloor daar rond 20.30 uur zijn lading, met de nodige hinder ten gevolge. Het verkeer moest er over 1 rijstrook, want door de platgereden aardappelen lag de baan er glad bij. “Momenteel is het nog onduidelijk wie de eigenaar is van de lading”, klinkt het bij politiezone Gent. “Maar dat gaan we uiteraard onderzoeken.”

Zowel de lokale politie van Gent als die van zone Puyenbroeck waren ter plaatse, aangezien het spoor op de grondgebieden van beide korpsen ligt. De brandweer was druk in de weer met de opkuis en zette daarvoor ook bobcats in. 

Hoelang de opkuiswerken nog zullen duren, is voorlopig onduidelijk. Het ladingverlies is voor zover duidelijk niet het gevolg van een ongeval, er waren dan ook geen andere voertuigen bij betrokken. 

Meest gelezen