Bieststraat in Boortmeerbeek wordt geteisterd door stank: "Geur van vuilniswagen"

De inwoners van de Bieststraat in Boortmeerbeek kampen met geuroverlast die veroorzaakt zou worden door een aanpalende beek. Volgens de bewoners hangt de stank er al drie jaar en doet het gemeentebestuur te weinig. "We overwegen een advocaat onder de arm te nemen", klinkt het bij de buurtbewoners.

"Het is alsof er continu een vuilniswagen voorbij rijdt", zo omschrijft Johnny Winnepennickx de doordringende geur die er in zijn straat hangt. Volgens Winnepennickx ruiken de inwoners van de Bieststraat in Boortmeerbeek de geur al drie jaar. "We hebben een paar jaar geleden een brief gestuurd naar het gemeentebestuur, maar hebben hier nooit een antwoord op gekregen." Voor Winnepennickx is de maat vol. "Mijn buurman heeft een nieuwbouwwoning met een verluchtingssysteem, maar hij moet dat systeem geregeld uitzetten omdat de stank in zijn huis niet te harden is."

Rotte bladeren?

Volgens de inwoners doet het gemeentebestuur te weinig om de stank te voorkomen. "Ze zeggen dat de geur veroorzaakt wordt door rotte bladeren, maar ik betwijfel dat", vertelt Winnenpennickx. Volgens hem wordt er illegaal afvalwater geloosd in de beek. "Het gemeentebestuur heeft ooit stalen laten nemen van dat water, maar de resultaten daarvan hebben ze nooit bekend gemaakt." Winnepennickx vertelt hoe de buurt dan maar zelf waterstalen heeft laten nemen door een firma. "Dat water had code 999, dat wil zeggen dat het water sterk vervuild is."

Winnepennickx en de rest van de bewoners van de Bieststraat hebben nu opnieuw een brief naar het gemeentebestuur gestuurd in de hoop dat er nu wel iets veranderd. "Indien niet, overwegen we een milieuadvocaat in te huren, al is dat duur en is dat het laatste dat we willen."

Beluister hier het interview met buurtbewoner Johnny Winnepennickx en lees verder onder het fragment:

Burgemeester Karin Derua (Open VLD) heeft aan Radio 2 Vlaams-Brabant laten weten dat er bijkomende onderzoeken zijn uitgevoerd. De resultaten daarvan zouden vandaag bekendgemaakt worden. 

Meest gelezen