De materiële schade in de cafetaria en de keuken is vanop straat niet te zien.
Radio 2

Onbekende(n) sticht(en) brand in kantoorgebouw Zaventem

In de kantoren van IT-bedrijf Devoteam in de Belgicastraat in Zaventem is gisteravond brand gesticht. Een bewaker merkte de brand op nadat het brandalarm was afgegaan en verwittigde de hulpdiensten. Er vielen geen slachtoffers, maar er is wel veel materiële schade aan de binnenkant van het gebouw.

"De branddeskundige is ter plaatse geweest en heeft duidelijke aanwijzingen gevonden dat de brand opzettelijk is aangestoken. De lokale politie gaat nu op zoek naar de dader of daders", legt Gilles Blondeau van het parket Halle-Vilvoorde uit.

De directeur van het bedrijf is geschrokken door het nieuws dat de brand is aangestoken. "Ik was zelf in het gebouw tijdens het brandalarm. Op foto's zag ik dat de brand is ontstaan in de cafetaria en de keuken. Daarom dacht ik eerst dat er een elektrisch defect was geweest aan één van de toestellen", vertelt Benny Moonen. "Om ons bedrijf binnen te geraken, moet je veel moeite doen. We werken met een badgesysteem dat elke in- en uitgang registreert. Dus er zouden sporen van inbraak te vinden moeten zijn", aldus nog de directeur.

De kantoorruimte is voorlopig onbruikbaar door alle rook- en waterschade. De werknemers kunnen wel van thuis uit aan het werk blijven.

Meest gelezen