Radio 2

Eerste Limburgse speelotheek voor honden opent in Wellen

In Wellen is er een speelotheek geopend voor honden. Een nieuw initiatief in Limburg waar hondeneigenaars terecht kunnen voor verschillende spullen voor hun viervoeters. Denkspelletjes, snuffelmatten en bakmatjes, je kan het er allemaal uitlenen. Studente Chiara Pletinckx haalde het idee bij haar eigen hond die haar vaak te slim af is. 

Chiara Pletinckx haar hond Pua speelt graag denkspelletjes. "We merkten al snel dat denkspelletjes geen uitdaging meer waren voor haar. Ze was eigenlijk gewoon te slim", lacht Chiara. Elke keer opnieuw een spel kopen werd al snel kostelijk, dus kwam de studente met een plan: een bibliotheek voor hondenspelletjes. 

De bibliotheek voor hondenspellen is een nieuw initiatief. "Een speelotheek bestond wel al in Nederland, maar in België leeft dat veel minder. In Oost- en West-Vlaanderen vond ik er wel, maar  Limburg was nog een blinde vlek." Chiara start zaterdag met Spoiled Dogs de eerste speelotheek in Limburg op. 

Stimuleren

Chiara probeert verschillende spellen aan te bieden voor alle hondeneigenaars. "Ik verdeelde de spellen in 3 categorieën. In de moeilijkste categorie zitten spellen met oorzaak en gevolg, dus moet de hond echt stap voor stap de puzzel oplossen." Op haar website geeft Chiara tips aan de hondeneigenaars welke spellen ze best kiezen en bij elk spel zit een handleiding. 

De spelletjes spelen allemaal in op het instinct van de hond. "Ze zoeken naar eten en moeten er echt ook voor werken, dus dat stimuleert hun instinct nog meer", aldus Chiara. "Ik merk dat Pua, mijn hond, vooral moe maar voldaan is na de spelletjes. Ik hoop dat ik andere honden hetzelfde gevoel kan geven", sluit Chiara af. 

Meest gelezen