Flitsmarathon? Leuvense politie flitst elke dag!

De federale en lokale politie houden vandaag een flitsmarathon. 24 uur lang voeren ze extra controles uit op overdreven snelheid. Maar ook de andere dagen van het jaar moet je je aan de snelheid houden. “We zetten elke dag in op snelheid”, zegt Marc Vranckx van de Leuvense politie.

“We dragen het initiatief een warm hart toe. Het is belangrijk dat onder meer snelheid goed in de gaten wordt gehouden”, zegt de woordvoerder van de Leuvens politie. “In Leuven is verkeersveiligheid het hele jaar door een prioriteit. En dat wil zeggen dat we het hele jaar door met verschillende ploegen op pad zijn om te controleren op snelheid.”

Controles

De politie van Leuven maakt gebruik van een mobiel flitstoestel en twee flitsauto’s. “Vandaag zijn er twee collega’s op de baan om in een zone 50 en 30 te gaan controleren. Er zijn zones waar minder gecontroleerd wordt omdat ze de tijd of de kans niet hebben. Vandaag kunnen ze daar een heel dag de nadruk op leggen. Dat is ook belangrijk naar de burger toe, want die rijden, soms zonder er bij na te denken, te snel.” Volgens Vranckx is verkeersveiligheid in Leuven een topprioriteit. “We zetten elke dag in op de snelheid.“

Meest gelezen