frank eeckhout

Geen verdovende middelen gevonden tijdens drugscontrole bij schoolgaande jongeren aan station Zottegem

Bij een grootschalige drugscontrole vanmorgen aan het station van Zottegem heeft de politie geen verdovende middelen aangetroffen bij de schoolgaande jongeren. De politie contoleerde in totaal 13 bussen met daarop 327 passagiers.

Voor de grote drugsactie, die een signaal was naar de schoolgaande jeugd, kreeg de politie hulp van de federale politie en een drughond. Die laatste had wel 6 busreizigers aangeduid, maar die bleken niets op zak te hebben, zegt commissaris Peter Souffriau: "Die 6 mensen zijn gefouilleerd, maar er werden gelukkig geen verdovende middelen aangetroffen. Waarschijnlijk waren er wel nog restantjes van druggebruik die op een of andere manier in de kledij blijven hangen zijn. Daarmee wil ook niet zeggen dat die 6 passagiers aan de drugs zitten."

Problemen station Zottegem

De drugsactie van de politiezone Zottegem-Herzele-Sint-Lievens-Houtem verliep in samenwerking met De Lijn. Ze past binnen het zonaal veiligheidplan dat de drugsproblemtiek bij jongeren en de overlast van hangjongeren wil bestrijden. “In onze politiezone is vooral het station van Zottegem een gekende locatie aangaande deze problematiek", verduidelijkt Souffriau nog.

Meest gelezen