Copyright © 2017, Kiattisak Lamchan, licensed via EyeEm Mobile GmbH

Gents café nodigt cismannen voor de grap uit op sluitingsdag voor event na eerdere commotie 

Het Gentse café Blond organiseert op Facebook, als ludieke actie, een evenement voor cismannen na commotie. Dat gaat door op maandag, op de sluitingsdag. Het gaat dus om een grap. Afgelopen weekend weerde het café die cismannen nadat er verbaal geweld zou geweest zijn tegen andere klanten. Cismensen zijn mensen bij wie het geboortegeslacht en de genderidentiteit samenvallen. 

Café Blond in Gent kwam in een storm op sociale media terecht toen duidelijk werd dat het café vrijdagavond cismannen had geweerd. Dat gebeurde na meldingen van verbaal geweld tegen andere klanten. "We willen een veilige plek zijn voor onze klanten", liet uitbater Eva Destoop weten.  Blond is een café dat zich vooral richt op mensen van de LGBTQ+-gemeenschap, maar het café benadrukt dat iedereen welkom is. Net daarom viel het nieuws bij mensen in slechte aarde. 

We hebben uit onze fouten geleerd en willen nu een evenement creëren waar cismannen zich welkom én geliefd voelen

Café Blond in de online uitnodiging voor het event

Café Blond laat nu via sociale media weten dat er op 11 oktober een feestje is waar vooral cismannen welkom zijn. Het café schrijft er dat het "geleerd heeft uit de fouten en ook tegen cisfobie wil strijden".  Op Facebook reageren fans van café Blond ludiek, de zaak is op maandag ook gesloten. Dat zal ook op 11 oktober zo zijn, het gaat dus om een grap. 

screenshot van het Facebook-event dat café organiseert na de commotie

Meest gelezen