Infrabel plaatst camera's in Lede, Erpe-Mere en Wichelen om te onderzoeken welke overwegen op termijn kunnen verdwijnen

Infrabel heeft in Lede, Erpe-Mere en Wichelen een aantal camera's geplaatst. Die moeten de verkeersstromen in de buurt van overwegen meten. Op termijn wil Infrabel spooroverwegen sluiten, maar daarvoor wil de maatschappij eerst onderzoeken waar het verkeer dat toelaat. 

Infrabel is in Lede, Erpe-Mere en Wichelen met een mobiliteitsstudie begonnen. Bedoeling is om de verkeersstromen in kaart te brengen en te kijken waar eventueel spooroverwegen kunnen verdwijnen en wat eventuele alternatieven kunnen zijn. Schepen Robert De Mulder (CD&V) van Lede legt uit: "De camera's tellen voetgangers, fietsers en auto's op 3 plaatsen in Lede. De camera's blijven er staan tot 8 oktober. Dan worden ze verplaatst binnen Lede of gaan ze naar Erpe-Mere of Wichelen. Bij die gemeenten loopt de mobiliteitsstudie ook."

Alternatieven mogelijk?

Het is de bedoeling dat er op termijn een pak spooroverwegen verdwijnen, voor de veiligheid. Daarom onderzoekt Infrabel met mobiliteitsstudies waar dat mogelijk is en wat er in de plaats moet komen. Het onderzoek wordt later ook uitgebreid buiten Wichelen, Lede en Erpe-Mere. 

Meest gelezen