Koning Filip bezoekt logistiek bedrijf H.Essers in Genk

Koning Filip is op bezoek bij de hoofdzetel van H.Essers in Genk, hij komt zich informeren naar het personeelsbeleid van het bedrijf. Het bezoek komt er in aanloop naar een koninklijke missie naar Denemarken eind deze maand. Koning Filip wil weten hoe het komt dat daar een groter deel van de bevolking aan het werk is. 

H.Essers is een van de grootste werkgevers van Vlaanderen, en koning Filip wil weten hoe het logistiek bedrijf de juiste werknemers probeert aan te trekken. Want de werkloosheid in ons land ligt momenteel erg laag. Toch is maar zo'n 72,4 procent van de actieve bevolking in Vlaanderen aan het werk. In Genk gaat het zelfs maar om 60,7 procent van de bevolking. En net in Genk heeft H.Essers zo'n 350 openstaande vacatures. 

Eigen opleidingscentrum

Door zelf opleidingen en taallessen te organiseren, probeert H.Essers ook laaggeschoolden, anderstaligen en langdurig werklozen in te schakelen. "Met gerichte acties willen we doelgroepen bereiken die problemen hebben om op de arbeidsmarkt te geraken", legt CEO Gert Bervoets uit. "We helpen hen groeien in een job die bij hen past." In een eigen opleidingscentrum kunnen medewerkers onder meer taallessen volgen of een opleiding tot heftruckchauffeur. Het moto luidt: "a red solution for everyone".

De koning is een gewone mens eigenlijk 

Olga Olinevich, werkneemster H.Essers

Koning Filip sprak tijdens zijn bezoek ook even met de Russische Olga Olinevich, zij werkt intussen 2,5 jaar voor H.Essers. "Ik kwam 18 jaar geleden naar België, ik doctoreerde aan de universiteit van Louvain-la-Neuve. Maar toen ik trouwde en kinderen kreeg, werd ik huisvrouw." 

Maar toen de kinderen groter waren, vond Olga geen werk met haar diploma in de biochemie. "Via een interimkantor ben ik dan bij H.Essers kunnen beginnen. Ik werk nu in een magazijn in Beringen en af en toe laad ik ook de vrachtwagens, ik ben heel tevreden", besluit ze. 

Meest gelezen