Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open VLD) knipt het lintje door.
Radio 2

4 ultrasnelle laadpalen geopend op site van Living Tomorrow in Vilvoorde

Op de site van Living Tomorrow in Vilvoorde zijn vandaag de eerste vier ultrasnelle elektrische laadpalen in gebruik genomen. Iedereen kan zijn elektrische wagen aan die laadpalen in ongeveer 15 minuten opladen. De laadpalen zijn een eerste stap om van de nieuwe Living Tomorrow-campus een belangrijk Hoppinpunt te maken aan de Brusselse Ring.

Vandaag werden de eerste vier ultrasnelle 350 kW IONITY-laadpalen aan de Brusselse Ring geopend op de Innovatiecampus van Living Tomorrow. Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open VLD) mocht samen met burgemeester Hans Bonte (Voouit) de lintjes doorknippen. Dat het nieuwe snelle laadstation op de site van Living Tomorrow staat is niet toevallig.

"Living Tomorrow is eigenlijk al 25 jaar de innovatiecampus", zegt CEO Joachim De Vos. "We tonen niet alleen demonstraties rond mobiliteit, maar ook innovaties zoals die er echt gaan uitzien. Dus dit wordt een combi-mobiliteitspunt van de toekomst waar je zowel je elektrische wagen kan komen opladen, maar waarbij je in de hele nabije toekomst ook deelwagens zal vinden en elektrische fietsen."

Het Hoppinpunt wordt op termijn een knooppunt van de Ringtrambus, de fietssnelweg naar Brussel centrum en een droneport voor passagierdrones met verbinding naar Brussels Airport.

Radio 2

Meest gelezen