Radio 2

Militair zwembad Zeebrugge laat (voorlopig) 3 keer publiek toe

Het vernieuwde zwembad van de Belgische Marine in Zeebrugge zal dit jaar nog 3 keer opengaan voor de zwemmers in de buurt. In Zeebrugge is er een grote vraag naar een zwembad dichtbij. Nu moeten de buurtbewoners om te zwemmen naar Knokke-Heist, Blankenberge of Brugge.

Er werd al langer gevraagd om gebruik te kunnen maken van het militair zwembad in Zeebrugge, maar toen kon dat nog niet getest worden door enkele veiligheidsmaatregelen. Nu komt er dus wel een test om te zien of het publiek ook kan komen zwemmen in het trainingsbad van de marine. 

Luitenant-ter-zee eerste klasse Olivier Vogels: “Defensie is altijd op zoek naar goede opportuniteiten om samen met buren en partners werkbare initiatieven te onderzoeken en verder uit werken." 

3 try-outs

Op 3 zaterdagen komen er try-outs tussen 8.30 uur en 16.00 uur.  Het zwembad telt 6 banen waar telkens 6 zwemmers worden toegelaten. Dat betekent 36 personen voor een zwembeurt van anderhalf uur. Op zaterdag 23 oktober zal het bad open zijn voor mensen uit de buurt, zaterdag 20 november voor zwemclubs en zaterdag 11 december voor duikclubs. 

De marine stelt het zwembad gratis ter beschikking. Stad Brugge zorgt voor de praktische organisatie en het redderstoezicht. Begin 2022 volgt een evaluatie. Als alles goed verloopt, kunnen de inwoners van Zeebrugge misschien altijd terecht in het zwembad van de marine. 

Meest gelezen