Minister Somers en burgemeester Heusden-Zolder bekijken wat moet gebeuren met de Sultan Ahmet Moskee

Het nieuws over de link tussen van de Sultan Ahmet Moskee en een beweging die extremistische ideeën verspreidt, slaat in Heusden-Zolder in als een bom. Burgemeester Mario Borremans (GOED) gaat bekijken of er vanuit de politie iets moet ondernomen worden, maar zegt ook dat hij de informatie van de Staatsveiligheid over de moskee niet openbaar mag maken. 

Burgemeester Borremans reageert verbaasd over de berichten rond de Sultan Ahmet Moskee en een van haar leidende figuren, Mehmet Üstün die ook voorzitter is van de Moslimsexecutieve van België. "Ik heb samen met de waarnemende zonechef wel een passage van 15 regels gezien van de Staatsveiligheid waarin staat dat de Sultan Ahmet Moskee gelinkt is aan de Milli Görus beweging die als extremistisch worden beschouwd. Voor de rest denk ik niet dat het mijn taak is om daar openbaarheid aan te geven. Ik wil ook nagaan of we zelf als lokale politie daarin iets moeten ondernemen, maar dat zal de komende dagen wel duidelijk worden als er meer gegevens bekend zijn."

Vlaams minister van Binnenlands Bestuur, Bestuurszaken, Inburgering en Gelijke Kansen Bart Somers (Open VLD) sluit niet uit dat de erkenning van de Sultan Ahmet Moskee wordt ingetrokken. Hij zal daarover nog overleggen, onder meer met zijn federale collega van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open VLD). 

Opmerkelijk, afgelopen maandag was minister Somers nog te gast in Heusden-Zolder voor een voordracht over een inclusief samenlevingsbeleid, op uitnodiging van het lokaal bestuur en het Burgerforum waar ook de Sultan Ahmet Moskee deel van uitmaakt. 

Meest gelezen