Foto: Radio 2

Nederlander (25) aangehouden voor schietpartij in Deurne

In Alphen aan den Rijn in Nederland heeft de politie een 25-jarige Nederlander opgepakt die verdacht wordt van een schietpartij in Deurne. Op 7 augustus zou hij een woning beschoten hebben aan de Bisschoppenhoflaan. Na een achtervolging door de politie kon hij ontkomen in Rotterdam. Twee weken geleden werd hij door de Nederlandse politie opgepakt. Intussen zit hij in een Nederlandse cel. Het Antwerps parket heeft nu om zijn uitlevering gevraagd. 

Twee weken geleden werd de verdachte in zijn woning in Alphen aan de Rijn opgepakt door de Nederlandse politie. Dat schrijft Gazet van Antwerpen en is door het parket bevestigd. Het parket had een Europees aanhoudingsbevel uitgevaardigd.

Op 7 augustus werd een woning beschoten aan de Bisschoppenhoflaan in Deurne. De politie zette een aantal controleposten en een blokkade op, maar de vluchtende verdachte reed met zijn auto in op de agenten. Die besloten daarop te schieten op de wagen. Het kwam daarna tot een achtervolging, waarbij snelheden tot 200 km/u gehaald werden. In Rotterdam liet de verdachte zijn auto achter en kon hij te voet ontkomen.

Valse nummerplaten

Op de auto bleken valse nummerplaten te zitten, maar de Nederlandse politie kon achterhalen wie de eigenaar was. De auto was gehuurd door een 25-jarige man uit Alphen aan den Rijn. Op 21 september werd die door de Nederlandse politie opgepakt in zijn woning.

Hij zit voorlopig nog in een Nederlandse cel, maar het Antwerps parket heeft om zijn uitlevering gevraagd. Die procedure loopt nog. 

Meest gelezen