Radio 2

Nieuw park voor 38 campers in Veurne

Volgende week woensdag opent Camperpark Veurne officieel de deuren. In het Sportpark bij de sporthal van Veurne is een terrein aangelegd voor 38 campers. Want het afgelopen jaar waren er merkbaar veel meer campers en daar was niet voldoende aangepaste plaats voor.

Dat Veurne nood heeft aan een eigen camperplaats bleek uit de voorbije lockdowns. Sinds corona zit reizen met de camper in de lift. Dat zag ook Jonas Bel, schepen van Toerisme (Veurne Plus): "Reizen in eigen bubbel boomde. Ook wij zien meer campers in en rond onze stad. Nu stonden de campers soms aan de Kaai, waar de plaatsen niet aangepast zijn aan de lengte van een mobilhome." 

Radio 2

Het nieuwe camperterrein bevindt zich op minder dan een kilometer van het centrum van Veurne en biedt plaats aan 38 campers. Die krijgen een ruime plaats en alle comfort: elektriciteit, een lozingsplaats voor vuil water, sanitair en deelfietsen. De plaats ziet er nu nog kaal uit maar krijgt later in het najaar nog groene aanplanting. Veurne wil het terrein nu al openen om reizigers tijdens de herfstvakantie te kunnen verwelkomen.

Sinds corona boomt reizen in eigen bubbel. Ook in Veurne zien we meer campers

Jonas Bel, schepen van Toerisme (Veurne Plus)

Vooraf reserveren en betalen is wel verplicht. Dat kan via de site van Westtoer. Per dag betaal je 14 tot 18 euro. Het hele terrein heeft 435.000 euro gekost.

Radio 2

Meest gelezen