Prinses Claire bij de uitreiking van de Prijs Focus Aarde

Prinses Claire verschijnt voor het eerst sinds lang weer in het openbaar bij uitreiking Prijs Focus Aarde

Prinses Claire, de echtgenote van prins Laurent, is voor het eerst sinds lang weer in het openbaar verschenen. Ze heeft samen met koningin Paola en koning Albert in het Paleis der Academiën in Brussel de Prijs Focus Aarde uitgereikt. 

De Prijs Focus Aarde van de Stichting Koningin Paola bekroont sinds 2010 elk jaar de beste geïntegreerde proeven en vakoverschrijdende groepsprojecten die de aarde, de ruimte of de relatie mens-aarde als onderwerp hebben van leerlingen uit de tweede en derde graad van het middelbaar onderwijs. 

Prinses Claire was de voorbije jaren niet aanwezig op officiële activiteiten van de koninklijke familie, zoals de Nationale Feestdag, omdat ze lang ziek geweest is. 

In het verleden was prinses Claire wel vaak aanwezig bij uitreiking van de prijs van de Stichting Koningin Paola. 

Koningin Paola, Koning Albert II en prinses Claire op de eerste rij van een groepsfoto bij de uitreiking van de Prijs Focus Aarde.

Begin dit jaar verscheen er wel nog een foto van haar met prins Laurent en hun kinderen: prins Nicolas, prinses Louise en prins Aymeric. 

Voor Vlaanderen waren Jorrit Baert, Abel Devos en Robbe Leroy, leerlingen van VTI Veurne de eerste laureaat met hun project "Caring for special needs", waarin ze mensen met een visuele beperking zelfstandig een wandeling laten maken door het cultuurhistorische centrum van Veurne, met behulp van een app voor geolocatie en twee motoren. 

De prijs wordt toegekend door een onafhankelijke jury. Burggraaf Dirk Frimout is de voorzitter van de Jury van de Vlaamse Gemeenschap. Er zijn ook prijzen voor leerlingen uit de Duitstalige en Franse Gemeenschap. 

Meest gelezen