Reuzenpop Amal trekt heel de wereld rond en houdt ook halt in Brussel

Reuzin Amal wandelt vandaag en morgen door de Brusselse straten. De 3,5 meter hoge pop stelt een Syrisch vluchtelingenmeisje voor. Ze staat symbool voor alle kinderen die op de vlucht zijn.  Amal is bezig met een reis door Europa, in totaal legt ze 8.000 kilometer af. 

Ondanks het slechte weer, trokken heel wat Brusselaars naar het Muntplein om Amal te zien, de reuzenpop die een Syrisch meisje voorstelt die op de vlucht is. Met haar opvallende verschijning vraagt ze aandacht voor alle kinderen ter wereld die geen thuis hebben. En dat doet ze op ontzettend veel plaatsen. De reuzin trekt door Turkije, Griekenland, Italië, Frankrijk, Zwitserland, Duitsland, en het Verenigd Koninkrijk. 

Het is een prachtig gebaar om niet te vergeten dat er zoveel jongeren op de vlucht zijn

Het publiek in Brussel is alvast erg enthousiast over de betoverende parade die door de straten passeert. Want Amal hoeft niet alleen te stappen. Ze wordt bijgestaan door dansers en een kinderkoor. Deze oma is speciaal met haar kleindochter naar Brussel getrokken (foto onderaan). "We zijn allebei erg geïnteresseerd in het verhaal van Amal. En we vinden het een prachtig gebaar om zo niet te vergeten dat er veel jongeren op de vlucht zijn." Ook een andere moeder vond het erg belangrijk om hier met haar dochtertje te zijn. "Het is voor mij een manier om aan haar uit te leggen dat jammer genoeg niet elk kind de vrijheid en het geluk heeft om in een warm nest en een veilige omgeving op te groeien." 

Meest gelezen