Aftrap Bloedserieus op campus Diepenbeek een succes, maar nog veel bloeddonoren gezocht voor donderdag 

163 studenten en medewerkers van de Universiteit Hasselt hebben vandaag bloed gegeven op de campus in Diepenbeek. De bloedvoorraad waarmee dagelijks mensenlevens worden gered in ziekenhuizen staat alarmerend laag. Daarom spoort het Rode Kruis-Vlaanderen zoveel mogelijk studenten aan om bloedserieus te zijn voor of na de les. “Ik heb mijn lief net overtuigd om mee te doen”, lacht studente Anne-Sophie.

Nu studenten eindelijk terug kunnen genieten van het echte campus- en kotleven vraagt het Rode Kruis-Vlaanderen hen ook om de komende maanden Bloedserieus te zijn. “Het is mijn eerste keer dus ik was wel een beetje zenuwachtig”, zegt de 18-jarige Anne-Sophie die even bijkomt op het geïmproviseerde ziekenhuisbed. “Ik heb altijd al bloed willen geven maar was nog te jong. Het is een goed idee van het Rode Kruis-Vlaanderen om naar de campussen te trekken en studenten ter plekke te mobiliseren. Ik was al van plan om vandaag bloed te geven want ik had er online iets over opgepikt. Voor mijn vriend Jules was het echter een verrassing: ik heb hem net kunnen overtuigen om mee te doen.”

“Het viel goed mee”, stelt Jules zijn vriendin gerust. “We doen het nu één minuutje rustig aan en drinken straks een suikerdrankje. Ik zou het al mijn medestudenten aanraden. Het Rode Kruis staat hier niet voor niks, er zijn veel te weinig bloeddonoren.”

(Lees verder onder de foto.) 

De aftrap op de campus in Diepenbeek was een succes met 163 bloedserieuze deelnemers. Maar op donderdag zijn er nog veel lege plaatsen die ingevuld moeten worden!
Jan Poté, Rode Kruis-Vlaanderen

“De noodzakelijke bloedvoorraad om mensenlevens te redden staat inderdaad alarmerend laag”, bevestigt Jan Poté van het Rode Kruis. “Daarom roepen we de hulp in van studenten om de bloedvoorraad terug op peil te krijgen. Het Rode Kruis-Vlaanderen slaat twee keer per jaar de handen in elkaar voor de organisatie van Bloedserieus, een bloedinzameling door én voor studenten op hun campus. In het voorjaar konden we rekenen op 5.000 studenten in onze studentensteden. Voor deze Bloedserieus campagne willen we evenveel studenten overtuigen."

"De aftrap vond vandaag plaats in Diepenbeek en was een succes: 163 studenten en medewerkers van de UHasselt toonden zich bloedserieus", gaat Poté verder. "Op donderdag hebben we echter nog heel wat lege plekken. Bij deze dus nogmaals een oproep: iedereen mag morgen de campus binnenspringen om bloed te komen geven. Niet alleen studenten en medewerkers van de universiteit, ook buurtbewoners en andere geïnteresseerden zijn welkom.”

Meest gelezen