Radio 2

Vernieuwde stadsapp voor inwoners van Sint-Truiden

Sint-Truiden heeft vandaag zijn vernieuwde stadsapp gelanceerd. Met die app kunnen inwoners 30 verschillende documenten downloaden, afspraken maken met stadsdiensten of een probleem melden. De app wordt nu door 12.000 inwoners gebruikt. 

De nieuwe app heeft verschillende nieuwe mogelijkheden. "Je kan vanaf vandaag 30 documenten aanvragen via de app, die dan rechtstreeks beschikbaar zijn en je gewoon zelf kan printen. Ook afspraken maken voor andere diensten kan gemakkelijk via de app en ook de huisvuilkalender, winkelplaatsen en parkeerplaatsen vind je er terug", vertelt burgemeester Veerle Heeren (CD&V). 

Sint-Truiden was een van de eerste steden met een app, en het is alweer tijd voor vernieuwing, volgens Heeren. "De smartphone is niet meer weg te denken uit ons leven. Het is een belangrijke informatiebron die wij gewoon in onze broekzak hebben zitten en die willen we optimaal benutten." De app werd oorspronkelijk al door 12.000 inwoners gedowload, en met de nieuwe versie wilt Sint-Truiden dat bereik verdubbelen. 

(Lees verder onder de foto)

Burgemeester Veerle Heeren test de nieuwe app uit
Radio 2

Toegankelijkheid

"We zorgen er met de app voor dat de dienstverlening van de stad binnen handbereik is." Heeren is zich ervan bewust dat niet iedereen even makkelijk zijn weg vindt online. "Voor veel mensen is het een digitaal doolhof en daarom staat heel de maand oktober in het teken van digitale ontsluiting. Elke zaterdag kunnen inwoners bij ons terecht op het stadskantoor waar medewerkers helpen met de app op je gsm te zetten en te koppelen aan je identiteitskaart."

Meest gelezen