Limburgse onderwijshoofden tappen pintjes voor studenten met knaldrang op Student Take-Off Hasselt

De studenten van de Limburgse onderwijsinstellingen UCLL, PXL en UHasselt mogen weer! Op het Kolonel Dusartplein werd namiddag de Student Take-Off op gang getrapt - of beter gezegd: getapt - door de rector van de universiteit en de hogeschooldirecteuren. “Rector Vanheusden doet dat goed, ik zie pintjes met een ideale schuimlaag”, lacht een student.

Rector Bernard Vanheusden (UHasselt), directeur Ben Lambrechts (PXL) en plaatsvervangend directeur Maggy Timmermans (UCCL) tapten de eerste pintjes op de Student Take-Off op het Kolonel Dusartplein. Op vertoon van een Covid Safe Ticket mocht iedereen met knaldrang komen meedansen. “De rector tapt pintjes met een ideale schuimlaag”, knikt een universiteitsstudent goedkeurend. “Die gaan zeker smaken.”

Hemelsbreed verschil met vorig jaar

“Eindelijk mogen we weer!”, brult een studente van de UCLL. “Het wordt een felle avond met veel alcohol. Hoe we het academiejaar vorig jaar op gang trapten weet ik echt niet meer. Waarschijnlijk zat ik moederziel aleen opgesloten in mijn kot. Het is verschil met vandaag is hemelsbreed. Miezerweer of niet, de festivalsfeer hier op het Dusartplein is heerlijk! De festiviteiten duren hier tot 23 uur, daarna zetten we het feestje voort in Versuz of in het stadscentrum, aan de overkant.”

Meest gelezen