Luk De Wilde

Trein ramt auto op overweg in Lokeren, 70-tal treinreizigers geëvacueerd

In Lokeren is deze middag een auto aangereden door een trein aan een overweg. Een reizigerstrein, die tussen Sint-Niklaas en Doornik reed, schampte de auto op de overweg. Een 70-tal treinreizigers werd van de trein gehaald en met bussen naar het station gebracht.

De wagen kwam op de overweg terecht in de Spieveldstraat. Er kwam net een reizigerstrein aan, die tussen Sint-Niklaas en Doornik reed, en reed de auto aan. Een 70-tal reizigers is van de trein geëvacueerd en met bussen naar het station gebracht.

Tussen de stations van Dendermonde en Lokeren werden ook vervangbussen ingelegd. Door het ongeval zijn enkele andere spooroverwegen in de buurt gesloten. Dat zorgde voor veel verkeershinder in het industriepark vlakbij. De hinder is nu wel volledig voorbij.

Hoe het ongeval is kunnen gebeuren, is nog onduidelijk want de overweg is uitgerust met slagbomen en een licht -en belsignaal. De bestuurder van de wagen kwam er met de schrik vanaf, de wagen is wel volledig vernield.

Luk De Wilde

Meest gelezen