Volledige inboedel Antwerpse boekenbeurs verkocht: "Veel biedingen op laatste moment"

De veiling van de volledige inboedel van de Antwerpse boekenbeurs is afgelopen en alles is de deur uit. De organisator van de Antwerpse boekenbeurs, Boek.be, verkocht de inboedel omdat het bedrijf deze zomer failliet werd verklaard. Er zat zowel promotiemateriaal bij als computers, boekenrekken en tafels.

Twee weken geleden startte de veiling van de volledige inboedel van de Antwerpse boekenbeurs. Tot gisterenavond 21.15 uur kon iedereen bieden op drie verschillende, grote loten: het IT-materiaal, het promotiemateriaal en de gehele inkleding van de beurs, met alle boekenrekken en tafels.  Er was behoorlijk wat interesse, klinkt het bij veilinghuis Hammertime uit Stabroek, dat de veiling organiseerde.

Er was veel interesse: toen de veiling afgelopen was, is het aantal biedingen nog opgelopen tot een honderdtal

Steven Teughels, veilinghuis Hammertime Stabroek

"Tot kort voor de sluiting van de veiling waren er een vijftigtal biedingen op de drie loten. Toen de veiling afgelopen was, is het aantal biedingen nog opgelopen tot een honderdtal", vertelt Steven Teughels van het veilinghuis Hammertime uit Stabroek op Radio 2 Antwerpen. "Op het lot van de IT is bijvoorbeeld 60 keer geboden. Al die laptops, tablets, schermen en projectoren zijn natuurlijk ideaal voor scholen en grote groepen. De drie loten zijn uiteindelijk toegewezen aan de hoogste bieders."

Geen overschot

"In plaats van per stuk te verkopen, hebben we alles verzameld in drie grote loten. Dat hebben we gedaan om te voorkomen dat we met overschot zouden zitten", legt Teughels uit. "Al die goederen stonden ergens opgeslagen, en dat brengt natuurlijk ook lopende kosten met zich mee, zoals huur. Maar alles is weg, dus dat is goed gelukt."

De opbrengst van de veiling gaat naar de faillissementsrekening van Boek.be. Daarmee zullen ze hun schuldeisers in de mate van het mogelijke betalen.

Meest gelezen