Alden Biesen wordt ook een wijndomein

Aan de landcommanderij Alden-Biesen in Bilzen wordt een wijngaard van 4 hectare aangeplant, vlakbij het Apostelhuis. De stad gaat daarvoor in zee met wijnbouwers uit Eigenbilzen.  

De nieuwe wijngaard komt vlakbij het Apostelhuis, helemaal boven aan de grote dreef van Alden Biesen. "De ligging van het perceel is heel goed", zeggen wijnbouwers Laura Vanbael en haar man Fabio Celli. "Het is echt een unieke locatie. De stad heeft de grond laten onderzoeken en de bodem is ook heel geschikt om aan wijnbouw te doen." 

De locatie is meer dan uniek 

Fabio Celli, wijnbouwer

Laura en Fabio zijn niet aan hun proefstuk toe. "Wij hebben nu al een kleine wijngaard in Eigenbilzen, we zijn daar in 2017 mee begonnen maar het was altijd al onze ambitie om dat op termijn verder uit te bouwen." Montepertini, de eerste wijn van hun wijngaard in Eigenbilzen werd dit jaar voor het eerst gebotteld. De eerste wijn van de wijngaard in Alden Biesen zou voor 2026 zijn.  

Meest gelezen