Foto: Google Streetview

Bank zet lijfwachten in om personeel naar Brussel-Noord te begeleiden omdat medewerkers zich onveilig voelen

De bank BNP Paribas Fortis zet sinds kort lijfwachten in om personeel dat laat werkt, van en naar het vlakbij gelegen Brusselse Noordstation te begeleiden. Dat schrijft Bruzz en wordt bevestigd aan onze redactie. De bank doet dat omdat medewerkers zich onveilig voelen en vrouwonvriendelijke opmerkingen naar hun hoofd geslingerd krijgen. De politie en de betrokken gemeentebesturen beloven extra maatregelen. 

De onveiligheid in de Brusselse noordwijk is al langer een probleem. Maar nu ziet de bank BNP Paribas Fortis zich genoodzaakt om zelf lijfwachten in te zetten om 's avonds mensen naar het treinstation te begeleiden. "Het gaat om medewerkers van ons callcentrum die in ploegen werken waarvan de laatste medewerkers tot 22u werken. Verschillende van onze collega's voelen zich de jongste weken niet meer veilig, daarom zetten we hiervoor nu veiligheidsmedewerkers in", bevestigt Hilde Junius van BNP Paribas Fortis.  "Het gaat om hangjongeren die bovendien ook opmerkingen maken, vooral naar onze vrouwelijke collega's waardoor deze zich bedreigd voelen."

Wij plannen een grootschalige operatie in de buurt van het Noordstation om de veiligheid te verbeteren.

Audrey Dereymaeker - Politiezone Brussel-Noord

De politie is op de hoogte van de problemen. "Wij werken samen met verschillende bedrijven in de buurt en met buurtbewoners die ons op de hoogte houden van de situatie", legt Audrey Dereymaeker van de politiezone Brussel-Noord uit. "Sinds begin dit jaar hebben we het aantal patrouilles al opgedreven. Maar de jongste weken is de situatie er nog op achteruit gegaan. Daarom zetten we nu ook later op de avond patrouilles in. We plannen ook grootschalige operaties de komende dagen, maar daarover kunnen we omwille van veiligheidsredenen niets kwijt. Daarnaast gaan we ook in overleg met de gemeentebesturen van Sint-Joost-ten-Node en Schaarbeek over welke bijkomende maatregelen we nog kunnen nemen."

Alcoholverbod op straat

Onlangs namen beide gemeentebesturen alvast een eerste bijkomende maatregel. Zo is er sinds deze week een verbod op het drinken van alcohol op straat in de buurt rond het Noordstation en dat tussen acht uur 's avonds en acht uur 's morgens. 

Het onveiligheidsgevoel in de Brusselse noordwijk is geen nieuw fenomeen, reeds in juli 2014 maakte "Het Journaal" een reportage over ambtenaren die niet opgezet waren met de verhuizing van overheidsgebouwen naar de bewuste buurt:

Videospeler inladen...

Meest gelezen