Benzineprijs stijgt morgen naar hoogste niveau in jaren

De prijs van benzine 95 gaat morgen opnieuw omhoog. De maximumprijs stijgt dan met 4,2 cent tot 1,6890 euro voor een liter benzine 95 (E10), zo meldt de federale overheidsdienst Economie.

De laatste keer dat benzinerijders zoveel moesten betalen aan de pomp dateert van 2013. Dat was wel voor gewone 95. Voor benzine 95 gaat het om de hoogste prijs ooit. Benzine 98 (E5) wordt ook duurder. De maximumprijs stijgt met 5,1 cent tot 1,7840 euro per liter.

De prijzen aan de pomp gaan al een hele poos door het dak. Vorige week nog brak de prijs voor een liter diesel een absoluut record. De hoge kosten zijn het gevolg van de schommelingen van de sterk gestegen olieprijzen en de hogere tarieven voor hernieuwbare componenten in benzine op de internationale markten. 

De rol van het coronavirus is groot. Nu de economie stilaan heropleeft, is er weer veel meer industriële activiteit waardoor het wegverkeer opnieuw toeneemt en de vraag naar brandstof stijgt. 

Meest gelezen