Busbouwer VDL in Roeselare is getroffen door een cyberaanval: "Vooral hinder in de IT-systemen"

Bij het busbedrijf VDL in Roeselare liggen alle computersystemen stil na een cyberaanval. Enkele computercriminelen hebben een aanval gedaan op de computersystemen van het moederbedrijf in Nederland, en uit veiligheidsoverwegingen hebben ze ook in Roeselare alle informaticasystemen uitgeschakeld.

Alle computersystemen bij VDL Bus in Roeselare werden uit voorzorg uitgeschakeld na een grote cyberaanval op het moederbedrijf VDL Bus Group in Nederland. Hierdoor hebben alle onderliggende bedrijven uit veiligheid hun IT-systemen afgekoppeld. VDL Bus in Roeselare staat voor de ontwikkeling en productie van bussen voor openbaar vervoer en speciale projecten. 

"De productie van bussen kan gelukkig gewoon doorlopen", zegt Peter Wouters, algemeen directeur van VDL in Roeselare. "De hinder is vooral te merken op ondersteunende afdelingen waar alle IT-systemen afgekoppeld zijn. Zij kunnen moeilijk verder werken."

Wie achter de aanval zit en wanneer ze alle systemen opnieuw kunnen opstarten, is nog onduidelijk. Er is een onderzoek gestart.

Meest gelezen