Daders van groepsverkrachting moeten stuk schrijven met als thema: respect voor vrouwen

Zes mannen zijn veroordeeld voor een groepsverkrachting in een Brusselse B&B. De mannen moeten voorlopig niet naar de gevangenis, ze moeten wel een werk maken met als onderwerp: de gelijkheid tussen mannen en vrouwen en respect voor vrouwen.

In november 2020 doken op sociale media beelden op van een vermoedelijke groepsverkrachting in een Brusselse B&B. De verdachten konden worden geïdentificeerd. Drie mannen kregen 50 maanden cel en de andere drie kregen 5 jaar cel voor de verkrachting van een jonge vrouw, maar allemaal met uitstel. 

Ze moeten voorlopig dus niet naar de gevangenis, maar aan hun veroordeling zijn wel voorwaarden verbonden. Zo mogen ze geen nieuwe misdrijven meer plegen, geen drugs gebruiken en ze moeten werk vinden of een opleiding volgen. Daarbovenop moeten ze van de rechter een werk maken met als onderwerp: de gelijkheid tussen mannen en vrouwen en respect voor vrouwen. Daarvoor krijgen ze een half jaar de tijd. 

Meest gelezen