Radio 2

Het walhalla voor liefhebbers van oldtimers gaat van start: de Zoute Grand Prix

Liefhebbers van chique auto's, oldtimers of unieke bolides kunnen deze week afzakken naar Knokke-Heist, Brugge en Oostende voor de Zoute Grand Prix. Tot en met zondag kan je die exclusieve auto's gaan bewonderen of zelfs eentje aanschaffen tijdens de veiling. Het evenement werd in 2010 opgestart door een groepje vrienden met een voorliefde voor oldtimerraces.

Vandaag start in Knokke-Heist de Zoute Grand Prix: het evenement voor liefhebbers van oldtimers en exclusieve bolides. Wat begon als een oldtimerrally met een groep vrienden, mondde uit in een internationale organisatie met evenementen over heel Europa. 

Organisator Filip Bourgoo herinnert zich het begin nog goed: "Ik had zelf al heel wat oldtimerrallies gereden in mijn leven en we zochten naar een betere versie, die in onze eigen omgeving plaatsvond. In 2010 zetten we de stap en organiseerden we voor de eerste keer een oldtimerrally met start en aankomst in Knokke-Heist. Ondertussen zijn ook Brugge en Oostende betrokken bij de organisatie zodat we het publiek meer kunnen spreiden."

"Snelheid doet er niet toe in onze rally"

"Ook al wordt er een race georganiseerd, snelheid doet er niet toe", zegt Filip Bourgoo. "We rijden nooit sneller dan 45 kilometer per uur. Als de snelheidsbeperking 30 kilometer per uur is, dan rijden we 25. Op bepaalde trajecten moet men wel een bepaalde snelheid kunnen halen, maar het kan ook wat minder. Je hebt altijd een beetje reserve nodig in het leven."

Elk jaar trekt Zoute Grand Prix ook heel wat bekende koppen, zoals Gert Verhulst, Marc Coucke, Matthias Schoenaerts enzovoort. Wie er dit jaar aanwezig zal zijn, blijft geheim. "We houden het nog een verrassing voor dit weekend. Er zijn elk jaar heel wat belangrijke en beroemde mensen, die meedoen aan de rally. Maar voor mij is iedereen belangrijk: zowel de toeschouwers, als de deelnemers en ook de VIP's."

Meest gelezen