Himo Willebroek en Heilig Hart van Maria in Berlaar verkozen tot Afvalarme School

Basisschool Himo in Willebroek en het Heilig Hart van Maria in Berlaar zijn verkozen tot Afvalarme School. Het gaat om een intiatief van de intercommunale IVAREM, die in 11 Mechelse gemeenten het afval inzamelt. De scholen hebben de afgelopen vijf jaar heel wat moeite gedaan voor het milieu. De Afvalarme Scholen kregen elk 400 euro om te investeren in een project rond duurzaamheid.
 

De scholen moesten zich vijf jaar lang inzetten voor het milieu. Sommige scholen hebben drinkwaterfonteintjes gezet, of ze houden kippen om geen etensresten te verspillen. Basisschool Himo in Willebroek heeft zelfs de afvalbakken op de speelplaats verwijderd. "We hebben allerlei acties gedaan om afval te vermijden. De leerlingen gebruik drinkbussen en koekendoosjes bijvoorbeeld", vertellen juffen Jess en Ellen. "Leerlingen gaan ook van klas tot klas om te sensibiliseren. Wij vinden weinig tot geen afval meer op school".

In elke gemeente van IVAREM werden aan ook drie scholen een gouden, zilveren en bronzen medaille uitgereikt. En de komende vier schooljaren kunnen de scholen in de Mechelse regio zich opnieuw inzetten voor de trofee van Afvalarme School 2025.
 

Meest gelezen