Buurt protesteert tegen nieuw stadion Club Brugge : "Een nog groter stadion op deze locatie is absolute waanzin"

De lokale actiegroep Leefbaar Sint-Andries wil beroep aantekenen tegen de omgevingsvergunning voor de bouw van het nieuwe stadion van Club Brugge. Dat heeft de organisatie zelf bekendgemaakt. "Een nog groter stadion op deze locatie is absolute waanzin", klinkt de kritiek.

Een dag nadat de bevoegde ministers Zuhal Demir (N-VA) en Hilde Crevits (CD&V) de omgevingsvergunning voor het nieuwe stadion van Club Brugge op de Olympiasite goedkeurden, heeft een lokale actiegroep al kritiek op die plannen. "Wij gunnen Club Brugge een nieuw stadion maar op een geschikte locatie buiten de stad. Ieder weldenkend mens verstaat immers dat een stadion met deze omvang niet in een woonkern hoort", klinkt het in de mededeling van de actiegroep Leefbaar Sint-Andries. 

Vooral de grootte van het stadion stoot de omwonenden dus tegen de borst. "Een nieuw en nóg groter stadion bouwen op dezelfde locatie met 16.700 bijkomende plaatsen is op deze locatie absolute waanzin. Er wordt ons geen andere mogelijkheid meer opengelaten dan de juridische beroepsprocedure. Leefbaar Sint-Andries en de steeds talrijker wordende groep buurtbewoners zal die laatste kans om hun woonomgeving te beschermen dan ook niet aan zich laten voorbijgaan."

Gedurende 45 dagen kan er nog beroep ingediend worden bij de Raad voor Vergunningsbetwistingen.

Gisteren keurden ministers Demir en Crevits de omgevingsvergunning voor het nieuwe stadion van Club Brugge goed, bekijk hier de reportage uit "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen