Man van 70 komt om door CO-vergiftiging: "Laat je verwarmingsinstallatie controleren door een technicus"

In Schaarbeek is een man omgekomen door een CO-vergiftiging. De oorzaak is waarschijnlijk een oude gaskachel. En daarom roept de Brusselse brandweer nog maar eens op om verwarmingsinstallaties te laten onderhouden door een technicus. 

Een man van 70 is in zijn woning in Schaarbeek omgekomen door een CO-vergiftiging. Een familielid signaleerde aan de politie dat ze al een tijdje niks gehoord hadden van de man. De hulpdiensten zijn dan meteen naar zijn woning gereden en daar vonden ze zijn levenloze lichaam. Het was snel duidelijk dat het om een CO-vergiftiging ging. Door de CO-melders van de ambulanciers werden veel te hoge CO-waarden gemeten. 

Oude gaskachel

De brandweer van Brussel vermoedt dat een oude gaskachel de oorzaak is. CO is een dodelijk gas dat vrijkomt wanneer er een slechte verbranding is, dat gebeurt vaak bij oude of slecht geïnstalleerde toestellen. En daarom roept de Brusselse brandweer op om verwarmingsinstallaties en boilers te laten plaatsen door een erkend technicus. Het is ook belangrijk dat je ze laat onderhouden en controleren. Een goeie verluchting kan ook helpen om het gas niet te laten ophopen.

Meest gelezen