Photo-foto IRScNB-KBIN T.Hubin

Race met de fiets tegen gigantische T. rex op interactieve dino-expo in Brussel

In het Museum voor Natuurwetenschappen in Brussel begint morgen een dino-tentoonstelling die speciaal gewijd is aan de meest tot de verbeelding sprekende dinosaurus: de tyrannosaurus rex. Naast een gigantische 3D-print van een skelet van een T. rex voorziet het museum verschillende randactiviteiten. 

Het Museum voor Natuurwetenschappen leent de tentoonstelling van Naturalis, een natuurhistorisch museum in het Nederlandse Leiden. Het Brusselse museum voegde wel nog een aantal extra's toe.

Net zoals in Leiden start de expo met een 3D-print van een skelet van de vrouwelijke tyrannosaurus "Trix". De botten van het beest dat 67 miljoen jaar geleden leefde, werden opgegraven in Montana in de Verenigde Staten. Wat volgt is een uitgebreide uitleg over het skelet: het tijdperk waarin deze dino leefde, wat ze at, hoe haar hersenen werkten en hoe oud ze was toen ze stierf.

Actieve expo

Trix is niet de enige trekpleister. Aan de expo zijn immers ook enkele doe-activiteiten verbonden. Zo kunnen bezoekers zelf een skelet vervolledigen met elastiekjes, of krijgen ze de kans om op een hometrainer te racen tegen een T. rex. Dinofans die twintig per uur halen, blijven uit het zog van de reusachtige vleeseter. 

Photo-foto IRScNB-KBIN T.Hubin

Op het einde van de expo krijgen bezoekers een quiz voorgeschoteld waarmee ze kunnen testen of ze de titel "T. rexpert" verdienen.

Dinohoofdstad

Staatssecretaris voor Relance en Strategische Investeringen Thomas Dermine (PS), die bevoegd is voor Wetenschapsbeleid en aanwezig was op de persopening, noemde Brussel "de Europese dinohoofdstad" en loofde het museum voor zijn educatieve rijkdom, zijn "fundamenteel belangrijke pedagogische rol" en zijn wetenschappelijke benadering.

Bekijk hier de promotievideo van de expo die het museum maakte:

Videospeler inladen...

De expo is ontworpen voor kinderen vanaf vijf jaar "maar alle dinofans zullen er plezier aan beleven", klinkt het. Het museum is elke dag open behalve op maandag. Elke eerste woensdagnamiddag van de maand is de toegang gratis. Alle informatie over de expo vindt u hier

Photo-foto IRScNB-KBIN T.Hubin

Meest gelezen