Nieuwe fiets- en faunatunnel in Dilsen-Stokkem moet alweer een nacht dicht wegens slecht wegdek

De ecoverbinding die onlangs onder de Europalaan is aangelegd om de dieren veilig te laten oversteken, moet dit weekend alweer een nacht dicht. Er zijn problemen met het wegdek.

Pas een aantal weken geleden is de fiets- en faunatunnel geopend, en erboven was een nieuwe weg aangelegd in opdracht van het Agentschap Wegen en Verkeer. Maar die weg heeft de kwaliteitsproeven niet doorstaan. De aansluitingen op de brugvoegen zijn onvoldoende vlak, dat is hinderlijk voor de auto's die er over rijden en ook dreigt het wegdek snel beschadigd te geraken.

Een nacht omleiding volgen

De aannemer moet daarom de bestaande verhardingen wegfrezen en in de nacht van vrijdag op zaterdag een nieuwe asfaltlaag aanbrengen. Ook de wegmarkeringen moeten dan vernieuwd worden. Daarom zal morgenavond om 20 uur de Europalaan tussen Dilsen en Opoeteren afgesloten worden. De omleiding via Rotem of Neeroeteren, die tot september van kracht was, wordt tijdelijk weer in gebruik genomen.

Meest gelezen