Odisee hogeschool gaat een eigen bos aanplanten

De Odisee hogeschool, met vestigingen in Brussel en Dilbeek wil over vijf jaar een eigen bos aanplanten. De school gaat daarvoor een stuk grond aankopen en om dat te kunnen betalen, worden oude laptops en gsm's ingezameld. 

Op een stuk grond van minstens 10.000 vierkante meter gaat de hogeschool Odisee een bos aanplanten, dat komt overeen met twee kleine voetbalvelden. Om de grond te kunnen betalen, zamelt de school oud ICT-materiaal in, zoals laptops en gms's.

5.000 oude laptops

"Het komt erop neer dat we zo'n 5.000 oude laptops nodig hebben om een stuk bosgrond van 1 hectare te kunnen kopen", vertelt Jana Demeulemeester van de Odisee Hogeschool. "Wij roepen onze studenten en docenten op om hun oude laptop, gsm of tablet naar een inzamelpunt te brengen. Dat materiaal wordt opgehaald en dan wordt bekeken of het toestel gerecycleerd kan worden of een nieuwe bestemming kan krijgen. Met het geld dat de recyclage oplevert, kunnen we dan een stuk bosgrond aankopen via Natuurpunt."

Het is nog niet duidelijk waar het bos gaat komen. "Je koopt niet zomaar grond aan, dus we moeten dat bekijken met Natuurpunt", zegt Demeulemeester. "Maar het is wel de bedoeling dat het ergens tussen de campussen zal liggen. We gaan eerst een stuk bosgrond aankopen en daarop gaan we dan over vijf jaar bomen planten. Dus het is een project op langere termijn."

Meest gelezen