White Star Sombeke via Facebook

Opnieuw jonge voetballer overleden in Oost-Vlaanderen nadat hij tijdens wedstrijd onwel was geworden

Voor de tweede keer in een maand tijd is in Oost-Vlaanderen een jonge voetballer overleden, nadat hij onwel was geworden tijdens een wedstrijd. Hammenaar Niels De Wolf (27) van White Star Sombeke vocht nog enkele dagen voor zijn leven, maar verloor de strijd in het ziekenhuis. "Het is onwezenlijk. Niels was fysiek de beste van onze ploeg", zegt een ploegmaat.

Afgelopen zondag speelde White Star Sombeke tegen Eendracht Verrebroek. Hammenaar Niels De Wolf zette in de 72e minuut 2-0 op het scorebord, waardoor zijn ploeg goed op weg was om voor het eerst in enkele matchen nog eens te winnen. Meteen na zijn doelpunt vroeg hij om een vervanging, omdat hij zich niet goed voelde. Hij liep naar de kleedkamer, waar hij in de douches in elkaar zakte. Een ploegmaat trof hem er wat later aan.

We zullen je missen
Ploegmaats van Niels De Wolf

De hulpdiensten brachten Niels naar het ziekenhuis en hielden hem in een kunstmatige coma. Daar overleed hij woensdag. Het verdriet en ongeloof is erg groot bij de voetbalclub. “We zullen je missen", schrijft de club op Facebook. Het bestuur vraagt ook om de sereniteit en rust te bewaren van de familie en vrienden.

Lees voort onder de Facebook-post.  

“We verliezen niet alleen een ploegmaat, maar ook een geweldige kameraad”, vertelt een ploegmaat. Hij begrijpt niet dat net Niels getroffen werd door een medisch falen. “Hij was fysiek en in het algemeen de beste van onze ploeg. Hij speelde zelfs ruim onder zijn niveau. Bij de jeugd voetbalde hij bij Sporting Lokeren, later shotte hij in eerste provinciale. Het is echt zo raar.”

Tweede op korte tijd

Niels De Wolf is de tweede Oost-Vlaamse speler op een maand tijd die overleden is nadat hij onwel was geworden op het veld. Op 4 september zakte de 27-jarige Jens De Smet uit Maldegem in elkaar, tijdens een wedstrijd met zijn cafévoetbalploeg FCC Filosoof in het Nederlandse Eede. Zijn ploegmaats probeerden hem in afwachting van de hulpdiensten te reanimeren. Die namen hem mee naar het ziekenhuis, maar ook hij is uiteindelijk overleden. 

Meest gelezen