Problemen bij één van de drie telecomoperatoren bij het versturen van test-sms'en van BE-Alert in onze provincie

Vandaag krijgt iedereen met een gsm in onze provincie een test-bericht van BE-Alert. Maar bij één van de drie telecomoperatoren zorgt dat voor problemen. Bij een ramp wil de provincie iedereen zo snel mogelijk informeren. Om te testen hoe vlot dat verloopt, is vandaag een sms gestuurd naar iedereen met een gsm die in onze provinicie is. Er wordt nu met de operator bekeken hoe het probleem in de toekomst kan worden opgelost.
 

Normaal krijgt alleen wie zich registreert op BE-Alert een bericht als er een groot incident is. Toch is het soms nodig om snel iedereen te kunnen bereiken. Daarom is vandaag een sms gestuurd naar alle gsm-toestellen die in onze provincie aanwezig waren. Het gaat dus niet alleen om wie er woont, maar ook wie hier werkt, op bezoek is, pendelaars en leveranciers. "Bedoeling was om na te gaan of dat in korte tijd lukt", zegt provinciegouverneur Cathy Berx. "Bij twee operatoren liep alles vlot, bij de derde waren er problemen. Die gaan we nu met die operator bespreken. Hij moest op een andere manier van versturen overschakelen. Het kan nog tot 10 uur vanavond duren voor alle berichten zijn vertrokken."
 

Geen phishing of hacking

De provincie kreeg zelf wel veel telefoons van mensen die dachten dat het om phishing of hacking ging. Dat zal volgende keer beter uitgelegd worden. Uitschrijven uit de dienst kan niet. De provincie heeft die nummers niet. Het zijn de telecomoperatoren die daarover afspraken hebben met het nationaal crisiscentrum.
 

Meest gelezen