foto Radio 2

"Soirée Vaccinée": stad Gent bedankt 2.800 vrijwilligers van vaccinatiecentrum met feest

De stad Gent heeft gisteren alle 2.800 vrijwilligers die de voorbije maanden geholpen hebben in het vaccinatiecentrum in Flanders Expo, bedankt met een feest. Onder de noemer "Soirée vaccinée" konden alle vrijwilligers herinneringen ophalen, iets gezellig eten, drinken en dansen. "Al die mensen verdienen het zo hard", zegt Freya De Smet, hoofd van het Gentse vaccinatiecentrum.

Het Gentse vaccinatiecentrum draaide de voorbije maanden op volle toeren. Er werden ruim 200.000 Gentenaars gevaccineerd door 900 vrijwilligers met een medische achtergrond. Daarnaast waren er nog eens 1.900 vrijwilligers die hielpen om Gentenaars naar de juiste plaats te begeleiden, de parkings te bemannen of gegevens te noteren. "Het is heel straf dat het zo vlot is verlopen", vertelt verantwoordelijke Freya De Smet. "Niemand had ooit in een vaccinatiecentrum gewerkt. Het is alsof je altijd in een koekjesfabriek gewerkt hebt en plots van de ene dag op de andere in een toren terecht kwam om vliegtuigen te begeleiden."

Het was nieuw voor iedereen. Alsof je altijd in een koekjesfabriek gewerkt hebt en plots in een toren vliegtuigen moet begeleiden

Verantwoordelijke Freya De Smet

Dj Johnson & Johnson

Volgens De Smet hadden de vrijwilligers een sterke band met elkaar. "Er zijn heel wat vriendschappen ontstaan en er zijn zelfs vrijwilligers die de liefde bij elkaar hebben gevonden." Om hen te bedanken organiseerde de stad Gent daarom een groots feest. Er waren eetstandjes, een bar, photobooth en een grote dansvloer. De muziek werd gebracht door verschillend coverbands en dj’s. "Er is bijvoorbeeld een dokter, die hier verschillende mensen heeft gevaccineerd, die samen met zijn 12-jarige zoon plaatjes kwam draaien", lacht De Smet. "En straks is het de beurt aan dj Johnson & Johnson."

"Heel plezant"

De vele vrijwilligers genoten zichtbaar van de Soirée Vaccinée. "Het is voor mij het allereerste feestje in zeer lange tijd", reageert dokter Thomas tevreden. "Heel tof dat de stad dat voor ons heeft geregeld." Studente Leyna treedt hem bij. "De voorbije maanden heb ik hier geregeld meegeholpen en dat was telkens heel plezant. Er hing hier altijd een heel toffe sfeer."

Binnenkort kunnen 65-plussers opnieuw in het vaccinatiecentrum terecht voor hun derde boosterprik. "Als ze vrijwilligers nodig hebben, dan mogen ze ons zeker vragen", klinkt het unisono.

foto Radio 2

Meest gelezen