foto Radio 2

Twintiger uit Kaprijke overleeft klap tegen vrachtwagen op R4 in Oostakker niet

Een 21-jarige chauffeur uit Kaprijke is deze middag overleden bij een zwaar verkeersongeval op de R4 in Oostakker. De jongeman reed iets over 12 uur met zijn bestelwagen achteraan in op een vrachtwagen en was door de harde impact op slag dood. “Het is een heel zwaar ongeval”, betreurt commissaris Danny Seys.

“Door de wegwerkzaamheden voor de Turborotonde in Gent Zeehaven was er op de rechterrijstrook een file ontstaan”, duidt Seys het ongeval. “Een vrachtwagenchauffeur vertraagde, maar de bestuurder van de lichte vrachtwagen had de file te laat opgemerkt. Het is een klassieke kop-staartaanrijding, maar jammer genoeg betreuren we een dodelijk slachtoffer.”

Door het ongeval is de rechterrijstrook afgesloten voor het verkeer. Dat kan wel nog langs links passeren, maar hierdoor gaat het traag vanaf het op - en afrittencomplex in Destelbergen. “Het parket zal geen deskundige ter plaatse sturen, omdat de precieze omstandigheden van het ongeval wel duidelijk zijn”, besluit Seys. “Daarnaast staat de opvang van de nabestaanden centraal.” 

De vrachtwagenchauffeur, die reed met een Servische nummerplaat, bleef ongedeerd maar is erg in shock. De twee voertuigen moeten nog getakeld worden.

Foto Radio 2

Meest gelezen