Gasprijs op groothandelsmarkt daalt met 12 procent, stijging komt zo voorlopig ten einde

De prijs van gas op de groothandelsmarkt is  vandaag met ongeveer 12 procent gedaald. Daarmee komt voorlopig een einde aan de explosieve groei van de prijzen van de laatste weken. 

De gasmarkt is wat gekalmeerd en gerustgesteld na verklaringen van de Russische president Poetin. Want Rusland is een belangrijke leverancier van gas aan Europa. Poetin heeft beloofd een recordhoeveelheid gas uit te voeren richting Europa om verdere prijsstijgingen te vermijden, en zo de paniek uit de markt te halen.

Gisteren koste 1 MWh aan gas op de groothandelsmarkt nog ruim 160 euro. Daarna viel ze fors terug tot 108 euro. Vandaag zet die dalende trend zich voort, er gaat 12 procent af tot 95 euro per MWh. 

De boodschap van Poetin heeft ook de aandelenmarkten deugd gedaan. Die hadden het enkele dagen moeilijk omdat dure energie het sterke economische herstel kan fnuiken. Maar vandaag gaan de beurzen gemiddeld anderhalve procent hoger.

Meest gelezen