Radio 2

Voorlopig geen bezoek meer in woonzorgcentrum De Bijster in Essen na coronabesmettingen

In het woonzorgcentrum De Bijster in Essen mogen de bewoners voorlopig geen bezoek ontvangen. Een tiental bewoners zijn besmet met het coronavirus, twee daarvan zijn erg ziek. Ook enkele personeelsleden raakten besmet. Er zijn de laatste tijd weer opvallend meer besmettingen in de woonzorgcentra, zegt Ida Verleyen, directeur zorg en wonen van de GZA-groep.

In het woonzorgcentrum De Bijster in Essen, dat zorg biedt voor mensen met dementie, zijn een tiental bewoners besmet geraakt met het coronavirus. Twee van hen zijn erg ziek. En ook enkele personeelsleden raakten besmet. Omdat de besmettingen in de verschillende leefgroepen zitten, mag er voorlopig geen bezoek meer komen in het woonzorgcentrum.

"Dit is een beetje verontrustend", zegt Ida Verleyen, directeur zorg en wonen van de GZA-groep. "Na de twee vaccinaties in januari en februari hebben we zes maanden geen besmettingen meer gehad. Ondanks het feit dat de omgeving rondom ons een kleine vaccinatiegraad kende was het echt buiten de woonzorgcentra gebleven. Maar sinds eind augustus hebben we in drie woonzorgcentra opnieuw een kleinere uitbraak gehad, en een iets grotere nu in wzc De Bijster."

De verklaring die ik zie is dat de immuniteit bij de bewoners wat is verminderd

Ida Verleyen, directeur zorg en wonen van de GZA-groep

Verleyen ziet wel heil in een derde coronaprik voor de bewoners. "Dat zou een mogelijke oplossing kunnen zijn. Ik vermoed dat de immuniteit bij de bewoners wat is verminderd, omdat we nog altijd een mondmaskerplicht hebben ook voor onze bezoekers in de woonzorgcentra en omdat de andere maatregelen nog steeds streng worden nageleefd."

Vrijdag worden de 117 bewoners van het woonzorgcentrum in Essen opnieuw getest. 

Meest gelezen