Pixabay

Gezocht: 365 münsterländers om wereldrecord te verbreken op strand van Middelkerke

Nathalie Deryckere uit Brakel wil in december met 365 jachthonden op de foto op het strand van Middelkerke. Ze zoekt daarvoor nog veel rashonden: grote en kleine münsterländers. Ze wil het wereldrecord van een Schot verbreken, hij verzamelde eerder 361 golden retrievers op één foto.

In 2018 verzamelden een heleboel hondenliefhebbers in Schotland om met hun hond op de foto te gaan. Het resultaat: 361 golden retrievers, met hun baasje, op één foto. Een wereldrecord. Toen Nathalie Deryckere uit Brakel een filmpje van dat evenement zag op het sociale medium TikTok, raakte ze geïnspireerd: "Ik dacht: als zij dat kunnen, dan kunnen wij dat ook." Deryckere heeft zelf münsterländers thuis en besloot het wereldrecord te verbreken met dat ras. "Het is een ras dat veel minder voorkomt dan de golden retriever, dus het zal niet makkelijk zijn om er zo veel te vinden", beseft ze.

De wereldrecordpoging staat gepland op 12 december en vindt plaats op het strand van Middelkerke. "Ik wilde het evenement oorspronkelijk organiseren in recreatiedomein De Rijdtmeersen in Brakel. Maar op het strand van Middelkerke is er meer open ruimte. Dat is handig voor het maken van de foto, want de fotograaf zal die maken met een drone, vanuit de lucht", vertelt Nathalie.

Ook honden uit het buitenland

"Het strand van Middelkerke is ook makkelijker bereikbaar voor mensen uit het buitenland", gaat ze verder. "En dat is belangrijk. Omdat het zo'n zeldzaam ras is, moet ik ook mensen optrommelen uit Frankrijk, Duitsland, Nederland, Engeland, enzovoort." 

Ondertussen hebben er zich al 45 hondenbaasjes aangemeld. De meeste daarvan komen uit Nederland, en ook een paar Duitsland. "Maar ik zoek dus nog veel Belgen met münsterländers! Geïnteresseerden kunnen zich inschrijven via onze website, of via het evenement op Facebook."

Lees voort onder de foto.

De honden van organisator Nathalie Deryckere.

Hulp van hondenfluisteraars

Om het evenement in goede banen te leiden, heeft Nathalie Deryckere hulp ingeschakeld. "365 honden samen op het strand, dat is natuurlijk een hele uitdaging. Maar er zullen heel wat hondenfluisteraars, -trainers en -scholen meehelpen", legt ze uit. "Voordat we de foto maken, gaan we ook eerst gaan wandelen. Want als je wandelt met een hond, dan gaan ze vanzelf al roedels vormen en dan weet je welke honden je naast elkaar kan zetten op de foto."

Ik heb zelf vier münsterländers. Het zijn makkelijke honden

Nathalie Deryckere

Nathalie heeft zelf vier jachthonden rondlopen thuis. "Dat valt goed mee. Münsterländers zijn gemakkelijke honden om te houden", vindt ze. "Maar je hebt wel heel veel ruimte nodig. Het is een heel actieve hond en moet veel kunnen bewegen. Het is dus zeker niet aan iedereen besteed."

Nathalie ontdekte de liefde voor het ras zes jaar geleden. "Ik heb toen een ongeval gehad. Als troost kreeg ik een hond van mijn man", vertelt ze. "Ons tweede hond had ik gezien in een asiel. Ik vond dat zo zielig, dus heb ik hem meegenomen naar huis. Daarna wou mijn dochter graag nog een klein teefje. Maar ja, van het een kwam het ander: de honden werden verliefd en plots hadden we een nestje van zes puppy's. We besloten er eentje te houden." 

De puppy's van Nathalie Deryckere.
De puppy's van Nathalie Deryckere.

Meest gelezen