Belga - James Arthur Photography

Wase ziekenhuizen zoeken 80 nieuwe medewerkers

De ziekenhuizen van Lokeren, Sint-Niklaas en Beveren zoeken samen een 80-tal nieuwe medewerkers. De ziekenhuizen zijn gefusioneerd en bouwen enkele nieuwe afdelingen uit. Ze zoeken niet alleen verplegend personeel, maar onder andere ook technische profielen. 

Er is geen personeelstekort in de ziekenhuizen van Lokeren, Sint-Niklaas en  Beveren, zegt woordvoerder Karlien Van De Velde. De redenen om meer personeel aan te werven zijn divers. "Na de fusie kunnen we meer deeldomeinen ontplooien, er komt een pensioengolf aan waarop we ons willen voorbereiden en er is het zorgpersoneelfonds van de overheid waarmee we nieuwe mensen aan boord kunnen nemen." 

Verschillende profielen

De ziekenhuizen zoeken verplegend personeel, maar ook totaal andere profielen. "Een ziekenhuis is meer dan louter zorg. We zoeken ook technisch onderlegde mensen, IT-ers, schoonmakers en ook enkele leidinggevende profielen."

Uitbreiding zorg

Na de fusie van de ziekenhuizen wordt de zorg uitgebreid met verschillende deeldomeinen, legt Karlien Van De Velde uit. "Bijvoorbeeld in Beveren komt er een nieuwe afdeling psycho-geriatrie. In Lokeren zijn er nieuwigheden in de afdeling orthopedie en recent hebben we daar een nieuwe NMR- scanner in gebruik genomen. Om al die zorg te kunnen geven is volk nodig." 

Meest gelezen